#2 Verborgen houden

In deze tweede blogpost ga ik het met jullie hebben over mijn klachten en hoe ik daar mee om ging.

klachten

Klachten

Deze klachten begonnen al vroeg, toen ik nog een baby was had ik veel darmkrampjes, daardoor ging eten en drinken erg slecht, het koste mijn ouders veel moeite om er voor te zorgen dat ik hier voldoende van binnen kreeg. Ook met lopen en praten was ik laat. Ik was liever lang aan het kruipen en als ik iets wilde dan ging ik wijzen. Als kleuter had ik moeite met praten, ik maakte woorden anders en kon moeilijk uit mijn woorden komen, hiervoor ging ik naar een logopedist. Vanaf groep 3 ging we bezig met taal en rekenen, ik kwam moeilijk mee met de stof en had moeite met concentreren. Ook het schrijven ging niet altijd makkelijk, netjes schrijven vond ik lastig. Ik had erg last van mijn fijne motoriek.

Kind

Als kind was ik erg dun, ik had weinig eetlust en vaak last van mijn darmen. Hierdoor had ik steeds moeite om op gewicht te blijven. In groep 4 moest ik naar het ziekenhuis omdat ik erge darmkrampen had. Mijn darmen waren verstopt. Ik kreeg een koemelkvrij/suikervrij dieet. In groep 8 kwam ik bij een homeopathische arts terecht die mij kon helpen om van mijn allergie af te komen. Ik moest aantal dagen alleen water drinken, om mijn darmen schoon te maken. Na een aantal afspraken mocht ik weer proberen koemelk/suiker producten te eten. Dit ging goed. Ik merkte al snel dat mijn darmen minder pijn deden en dat ik alles weer langzaam kon gaan eten.

Vergeleken met mijn klasgenoten was ik een erg bijzonder kind. Ik was aanwezig en snel geprikkeld, snel geïrriteerd en had last van stemmingwisselingen. De ene keer was ik erg vrolijk en andere moment kon ik een hoekje huilen of werd zelfs boos. Mijn omgeving vond het lastig om hier mee om te gaan. Dit is waarschijnlijk de reden dat mijn klasgenoten mij gingen pesten.

Pubertijd

In de pubertijd merkte ik al snel dat ik vaak moe was, ik sliep periodes slecht en had vaak last van nachtmerries waardoor ik vaak in paniek wakker werd. Ik verwerkte de gebeurtenissen van overdag in mijn dromen. Als ik vervelende dingen had meegemaakt had ik ‘s nachts vaak last van nachtmerries. Maar ook na een goede nachtrust was ik vaak moe, ik wilde dit niet laten zien aan de buiten wereld, dus ik ging dan extra druk doen zodat ik vrolijk overkwam.

Afgelopen jaren

In de afgelopen jaren kwamen er steeds meer vage klachten bij zoals duizeligheid, extreme kortademigheid bij kleine inspanning en ook weer regelmatig darmkrampen. Omdat de huisarts mij nooit serieus nam gooide ik het maar op mijzelf, het ligt aan mij dacht ik. Langzamerhand begon ik mijn klachten te verbergen, zodat de buitenwereld niet steeds mijn gezeur aan hoefde te horen. Ik wilde een gewoon mens zijn en vrolijk in het leven staan. In de jaren is het voor mij een gewoonte geworden dat ik mijn vermoeidheid en vage klachten verberg voor de buitenwereld door druk te doen zodat ik vrolijk overkom. Hierdoor ben ik een binnenvetter geworden, ik deel niet graag mijn gevoelens met anderen. Door te gaan bloggen heb ik ontdekt dat ik op papier wel mijn gevoelens kan uiten.

Dit is ongeveer mijn klachtenpatroon gedurende mijn leven. Uit dit verhaal kan je goed opmaken dat ik vanaf baby af aan al rond kroop met B12 klachten.

 

druk

Dit was dan mijn tweede blogpost, hopelijk vinden jullie deze blog ook weer leuk en leerzaam.

Tot snel weer bij mijn nieuwe Blog!!

3 gedachten over “#2 Verborgen houden

Voeg uw reactie toe

  1. Heftig. Het praten ben je nog aan het inhalen, denk ik. Grijnzzzzz. Goed gedaan meisje. Mensen om je heen, die er mee om kunnen gaan, helpt ook, lijkt me. Veel geluk gewenst.

    Like

  2. Heb altijd al geweten dat er meer achter die eeuwige drukte en lach zat. Nu wordt het allemaal duidelijk. Ik kan maar 1 ding zeggen. Go girl je bent een mooi mens.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: