#4 Beginverergering

In deze vierde blogpost ga ik het met jullie hebben over hoe mijn beginverergering verliep en hoe ik hier mee omging.

piek

De eerste injectie

Toen ik mijn eerste injectie kreeg voelde ik gelijk verschil. In de loop van de dagen was ik minder moe en aantal vage klachten verdwenen of minder erg dan voorheen. Maar na een aantal injecties merkte ik al snel dat mijn klachten veel erger werden en kwamen nieuwe klachten bij. Ik wist niet wat dit was, maar las op de Facebookgroep (B12 tekort, de vergeten ziekte) dat dit dus beginverergering was. Het is per persoon verschillend hoelang je hier last van kan hebben. Ik heb hier in totaal 6 maanden last van gehad. Mijn lichaam heeft gewoon heel wat jaren met een tekort rond gelopen. Daarom moest mijn lichaam erg vechten om te herstellen.

Eerste 3 a 4 maanden waren het zwaarst, in deze maanden waren mijn klachten erger dan voorheen en kreeg ik nieuwe klachten erbij. Zoals erg slecht kunnen concentreren en moeite met informatie opnemen tijdens een gesprek bijvoorbeeld, het was net of ik het half hoorde en de rest was dan vaag. Dit vond ik best heftig om zo te ervaren. Maar ik wist dat dit voor even was en dat dit beter zou gaan worden. Ook had ik periodes dat ik mij erg down voelde. Als ik dan wakker werd ‘s morgens dan had ik regelmatig een gevoel van ‘waarom moet ik uit bed?? heb nergens zin in’. Ik kwam dan moeilijk op gang en het koste mij veel energie om iets te gaan doen. Ik zag erg op tegen de kleinste dingen zoals boodschappen doen. Het sombere gevoel was wel een van de vervelendste klachten. Ik wilde gewoon vrolijk zijn en leuke dingen doen. Gelukkig zaten er ook genoeg dagen bij dat ik mij wel happy voelde. Ook was ik erg prikkelbaar en snel geïrriteerd. Voor mijn omgeving was dit soms erg lastig, er ontstonden dan al snel conflicten of soms ruzies. Na 4 maanden gingen een aantal klachten weg en kwamen er soms een paar terug als ik een slechte dag had. Na 6 maanden waren bijna alle klachten weg. Nu injecteer ik 9 maanden en de klachten waar ik nog last van heb zijn: vermoeidheid, periodes van slecht slapen en prikkelbaarheid.

In deze periode

In de periode van de beginverergering was het erg belangrijk dat ik goed naar mijn lichaam luisterde, alleen ik was behoorlijk eigenwijs en ging maar gewoon door met alles zonder een stapje terug te zetten. Dit kwam doordat ik het lastig vond om nee te zeggen of voor mij zelf op te komen. Ik ben hier volgens mijn omgeving wel mondig genoeg voor. Alleen ik was altijd aan het nadenken wat er zou gebeuren als ik eens nee zei, word men dan niet boos. Ik ontliep dit heel erg door maar gewoon ja te zeggen. Ook stopte ik snel mijn gevoel ver weg, door gewoon vrolijk te zijn, zodat niemand iets aan mij zag. Mijn omgeving vroeg vaak “hoe gaat het met je?” waarop ik vaak antwoordde “ja goed hoor”, maar ondertussen voelde ik mij regelmatig niet fit.

reality

Omdat ik duidelijk langdurig last heb gehad van neurologische klachten, wat nog niet helemaal hersteld is, ben ik nog steeds elk 72 uur aan het injecteren. Ik kan pas gaan afbouwen als ik stabiel genoeg ben en de laatste klachten helemaal weg zijn.

Dit was dan mijn vierde blogpost, hopelijk vinden jullie deze blog ook weer leuk en leerzaam.

Tot snel weer bij mijn nieuwe Blog!!

3 gedachten over “#4 Beginverergering

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: