#5 Injecteren

In deze vijfde blogpost ga ik het met jullie hebben over Vitamine B12 injecties en hoe ik omging met mijn prikangst.

Pesten-oplossing-940x270

Enige oplossing

Het was al snel duidelijk, de enige oplossing om er voor te zorgen dat vitamine b12 goed wordt opgenomen zijn injecties. Tabletten doen hun werk niet goed omdat ik een opnamestoornis heb, hierdoor word tabletten en b12 uit voeding niet goed opgenomen. Ik was eerst helemaal niet blij met de injecties, omdat ik een behoorlijke angst had voor naalden. Toch had ik geen keuze dus moest ik echt mijn angst opzij zetten. De eerste injecties deed de doktersassistente, dit vond ik totaal niet prettig en was ook lastig te plannen, omdat de huisartsenpraktijk in de weekenden en op feestdagen dicht is. Met heel wat gezeur bij de huisarts mocht ik mijn ampullen mee naar huis, zodat ik deze mee kon nemen naar het werk. Ik had gelukkig een aantal collega’s die mij wel wilden injecteren, dit vond ik prettiger dan bij een doktersassistente. Al snel merkte ik dat het nog steeds lastig was om te plannen omdat ik op prikdagen ook regelmatig vrij was. Na een aantal maanden heb ik toch alle angsten opzij gezet en geleerd om mijzelf te injecteren. Dit was aan het begin erg onwennig en eng. Nog steeds vind ik het een dingetje om mij zelf te injecteren maar het word langzaam wel makkelijker.

Zelf injecteren

Nu dat ik mijzelf al een poosje aan het injecteren ben, merk ik dat ik het nu wel weer enger vind als iemand anders mij een prik moet geven. Dit merkte ik een aantal weken geleden toen ik bloed moest laten prikken voor controle. Ik was toen behoorlijk zenuwachtig omdat ik hier zelf geen controle op had.

Wat houdt injecteren nu in?
Een b12 injectie moet intramusculair geïnjecteerd worden, dit houdt in dat de vloeistof in de spier geïnjecteerd moet worden. De vloeistof is behoorlijk dik, dus het is dan belangrijk dat je het langzaam injecteert. De injecties zijn soms gevoelig als bijvoorbeeld de spier niet goed ontspannen is of als je een bloedvat raakt.
Na de injectie kan het zijn dat je een kaliumdip krijgt, hier heb ik erg last van. Daarom eet ik altijd een banaan na die tijd. Ook drink ik altijd voldoende om de afvalstoffen af te voeren.

prik
Dit was dan mijn vijfde blogpost, hopelijk vinden jullie deze blog ook weer leuk en leerzaam.

Tot snel weer bij mijn nieuwe Blog!!!

Een gedachte over “#5 Injecteren

Voeg uw reactie toe

  1. Fijn, dat je het nu zelf kunt doen, op tijden, die jou passen. Ik hoop dat de resultaten goed zijn. Succes ermee. En dat de mensen, die van je houden, begripvol zijn is ook veel waard.. Liefs van je schone moeder.😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: