#18 Zie ik geesten of zijn het hallucinaties?

In deze achttiende blogpost ga ik meer vertellen over hallucinaties, dit is een van de symptomen die kunnen voorkomen bij vitamine B12 tekort. Zelf ben ik nog steeds aan het uitzoeken of ik nou last heb gehad van hallucinaties of dat ik echt geesten zie. Er zijn vele meningen over het zien van geesten. Daarom wil ik mijn verhaal met jullie delen.

Wat zijn hallucinaties?

Een hallucinatie is een zintuiglijke beleving die niet overeenkomt met wat er in werkelijkheid gebeurt. Anders gezegd: een hallucinatie is een waarneming waarbij de prikkel uit de buitenwereld ontbreekt. Er kunnen dingen gehoord, gezien, gevoeld of geroken worden die niet in de buitenwereld voorkomen.

geesten

Mijn verhaal

Toen ik nog heel jong was, overleed mijn opa. Op die leeftijd kon ik nog niet echt beseffen wat overlijden inhield. Toen opa in de logeerkamer bij oma thuis in de kist lag, zag ik opa als een soort van schim in de kist zitten. Ik wist toen nog niet wat dit was. Op den duur zat opa altijd naast mij op bed voordat ik ging slapen, daarom mocht mama nooit op bed komen zitten. Mijn moeder begreep hier niks van want zij zag opa niet en ik wel. Uiteindelijk heeft mijn moeder iemand ingeschakeld om opa uit te zwaaien. Dit vond ik op dat moment heel erg. In de jaren dat ik ouder werd zag ik regelmatig een geest, dit waren dan diverse mensen, niet alleen mijn opa.

Ik zag niet alleen geesten, maar ook beelden

Toen ik 15 jaar oud was, overleed mijn tante. Ze heeft er toen voor gekozen om zelf uit het leven te stappen. Mijn ouders zijn op de dag dat we het hoorden naar mijn oom zijn huis gegaan. Mijn broer en ik bleven thuis. Toen mijn ouders terug kwamen, kon ik vertellen wat voor kleding mijn tante aan had in de kist, dit is heel bizar, omdat ik er niet bij was. Ik kan niet precies uitleggen hoe ik dit voor me zag, je kan het vergelijken met een droom.

In de loop van de jaren, soms nog steeds, zie ik wel eens iets voor me en dan gebeurt dit ook in het echt. Het blijft heel bijzonder. Als ik dit dan probeer uit te leggen aan mensen dan wordt er al snel gezegd: “ach doe niet zo raar”. Het klinkt raar voor iemand die dit nog nooit heeft ervaren, maar begrip is dan wel erg fijn.

Ik zie niet alleen overleden dierbaren

In het begin waren het vooral overleden dierbaren die ik zag, maar soms zag ik ook geesten die ik niet kende. Zoals toen ik een paar jaar geleden ging verhuizen, zag ik toen ik op bed lag en de lamp uit deed een schim bij de slaapkamer deur staan. Ik vertelde dit eens aan de buren. Zij vertelden mij dat er een man had gewoond, die nog niet zo lang overleden was Ik vertelde hoe de man er ongeveer uit zag en zij vertelden gelijk dat hij het was. Gewoon bizar eigenlijk. Gelukkig heb ik deze schim maar 1 keer gezien.

Mijn overleden opa die mij troostte?

Een poos geleden zag ik opa weer als schim, dit was al weer heel wat jaren geleden. Op dat moment lag ik op bed, ik had iets vervelends die dag meegemaakt en was dus erg verdrietig. Ineens voelde ik iets op mijn schouder, ik draaide mij om en zag toen opa naast mijn bed staan. Ik vond dit niet eng, vroeger wel. Nu weet ik dat ik hier niet meer bang voor hoef te zijn.

bijzonderr

Het blijft iets bijzonders. helaas zijn er veel mensen die het niet willen geloven of er een bepaalde meningen over hebben, zoals “ik geloof je niet” of “je hallucineert een beetje”. Het is iets wat niet snel serieus genomen word. Het is de vraag of geesten zien een hallucinatie is of dat je, zoals ze dat noemen, paranormaal begaafd bent. Ik weet zelf niet echt of ik het nou een hallucinatie kan noemen, het is natuurlijk wel mogelijk.

Als ik terug kijk naar afgelopen jaar, heb ik bijna tot geen geesten meer gezien alleen opa toen. Dit was ergens in december. Af en toe zie ik nog eens beelden voor mij en wat dan soms ook in het echt gebeurd. Of dit nou minder is geworden omdat ik nu B12 injecties krijg of dat het puur toeval is weet ik niet.

Dit was dan mijn achttiende blogpost, hopelijk vinden jullie deze blog ook weer leuk en leerzaam.

Tot snel weer bij mijn nieuwe blog!!

 

 

4 gedachten over “#18 Zie ik geesten of zijn het hallucinaties?

Voeg uw reactie toe

      1. Ja en nee.. vele mensen die niet open staan voor geesten zeggen wel dat het hallucinaties zijn.. en beelden voor je zien is ook iets bijzonders.. op het werk heb ik een aantal bewoners die wel eens hallucineren en die zien ook mensen staan die er niet zijn of zien beelden.. 1 bewoner die was laatst een vishengel aan het uitgooien omdat hij zag dat ze gingen vissen .. het is echt heel bijzonder allemaal

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: