#33 Twee jaar verder, hoe gaat het nu?

In deze drieëndertigste blogpost ga ik jullie vertellen hoe het nu na twee jaar met mij gaat. Ook neem ik jullie mee in het proberen van het afbouwen van injecties. Ook ben ik mijzelf echt tegengekomen door toch bepaalde herrieneringen uit het verleden op te halen en te proberen om dat een plekje te geven. 

blog 33

Ik voel me goed

Ik merk zeker verbetering, mijn energiepijl is stukken hoger en in mijn hoofd is het ook rustiger. Wat ik vooral heel erg fijn vind is dat ik niet meer dagelijks darmkrampen heb. Ook word ik bijna elke ochtend uitgerust wakker. Soms heb ik nog wel eens een vreselijke nacht, dan heb ik last van nare dromen, nachtmerries en soms slaapverlammingen. Maar dat is ook veel minder geworden dan een jaar geleden. Ik heb in het afgelopen jaar nog wel steeds heftige menstruatie en krampen gehad. Daarvoor heb ik in december een Mirena spiraal gekregen. Hier heb ik een poos geleden een blogpost over geschreven, deze kan je hier lezen. Aan het begin was ik nog niet tevreden, maar nu ben ik er echt blij mee. Mijn buik is een stuk rustiger en mijn menstruatie is er nog wel maar echt veel minder heftig dan voorheen.

blij

Afbouwen met injecties lukt nog niet helaas

Ik heb in het afgelopen jaar 2 x geprobeerd om af te bouwen, maar ik kreeg al vrij snel weer klachten zoals een wattenhoofd, moe en darmklachten. Helaas lukt het afbouwen dus nog niet. Soms denk ik wel eens: ik ben er helemaal klaar mee. Maar ik weet dat het helpt en dat er vanzelf een dag komt dat het wel gaat lukken met afbouwen. Een nadeel van al die injecties is, dat je gevoelige bovenbenen krijgt door littekenweefsel. Het was daarom een hele opgave om mijzelf te prikken, omdat het soms erg pijnlijk is. Nu krijg ik weer een hele poos injecties in mijn bil, het is niet mijn favoriete plek maar het is even niet anders. Ik heb gelukkig een aantal collega’s die mij de prik willen geven, dat is dan wel weer heel makkelijk.

wattenhoofd2

Bepaalde herinneringen uit het verleden een plekje kunnen geven

In de afgelopen maanden ben ik toch maar eens gaan terug kijken naar vroeger, iets wat ik het liefst voor altijd weg stop. Dit is geen oplossing en het blijft je daardoor achtervolgen. Ik heb niet altijd een leuke kindertijd gehad. Ik had altijd het gevoel dat ik anders was en dat ik achter liep op de rest. Ik keek altijd naar anderen, waarom zij bijvoorbeeld wel altijd leuk werden gevonden en goed konden leren. Dit is natuurlijk hele slechte gedachte. Ik heb geleerd dat anders zijn dan anderen soms juist mooi kan zijn, want je hebt weer iets wat een ander niet heeft. Ik heb wel het besef gekregen dat mijn vitamine B12 tekort zeker invloed heeft gehad op mijn leven. Want als kind had ik al een tekort. Maar om daar nou steeds over te gaan piekeren heeft geen zin, ik kan dit niet terug draaien. Ik heb dit uiteindelijk wel kunnen accepteren. Waar ik nog wel eens last van heb is onzekerheid, dit heeft ook met mijn verleden te maken. Dat is iets waar ik nu druk mee bezig ben. Ik weet dat ik goed ben in wat ik doe. Maar ik word nog steeds onzeker als ik fouten maak of van mij laat horen, met bijvoorbeeld een mening of met feedback geven. Als ik dan weerstand merk wordt ik snel onzeker. Dan vraag ik me af of het aan mij ligt. Wel merk ik dat ik beter om kan gaan met mensen die zich negatief uiten over vitamine B12, ik laat me hier niet meer negatief door beïnvloeden en steek er niet veel energie in.

Ik heb bepaalde herinneringen een plekje kunnen geven, omdat het een stuk rustiger is in mijn hoofd.

blog 33.

Dit was dan mijn drieëndertigste blogpost. Tot snel weer!!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: